הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר משובח, מגורר
2 כוסות קמח לעוגות (רצוי "שטיבל" מספר 5)
1 כף אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 קליפות תפוז מגוררות
7 חלבונים
1/4 כפית מלח.
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 כפות סוכר
2 כפות קוניאק או רום
5 כפות חלב או מים
1/4 חבילת מרגרינה או חמאה (50 גר')
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל - 160 מעלות.
2. משמנים את תחתית התבנית ומרפדים אותה בעיגול נייר אפייה (שימו לב: לא משמנים את הדפנות).
3. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה גדולה ורחבה. מוסיפים 2/3 כוס סוכר ואת שבבי השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וקליפת התפוז. מערבבים בכף עץ או במערבל חשמלי עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות ביינונית - גבוה לקצף לבן ורך, יציב וגמיש.
5. מעבירים כ - 1/8 מתוך התערובת של חלבונים לתערובת הקמח. לאחר מכן מקפלים את יתר החלבונים.
6. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפיה ואופים כ - 50 - 60 דקות.מצננים על רשת.
הכנת הציפוי:
1. ממיסים על האש את השוקולד עם סוכר, רום וחלב.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה.
מערבבים היטב, מצננים ומצפים את העוגה לאחר שהתקררה מעט.
מגיש:
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון