חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוזים ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה לימי החורף הקרים. מתוך אתר ynet. קחו בחשבון שישארו 7 חלמונים שאין ממש מה לעשות איתם. לאוהבי השוקולד - הוספתי גם מתכון לציפוי שוקולד (לא must).
עוגת תפוזים ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה לימי החורף הקרים. מתוך אתר ynet. קחו בחשבון שישארו 7 חלמונים שאין ממש מה לעשות איתם. לאוהבי השוקולד - הוספתי גם מתכון לציפוי שוקולד (לא must).
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר משובח, מגורר
2 כוסות קמח לעוגות (רצוי "שטיבל" מספר 5)
1 כף אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 קליפות תפוז מגוררות
7 חלבונים
1/4 כפית מלח.
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 כפות סוכר
2 כפות קוניאק או רום
5 כפות חלב או מים
1/4 חבילת מרגרינה או חמאה (50 גר')
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל - 160 מעלות.
2. משמנים את תחתית התבנית ומרפדים אותה בעיגול נייר אפייה (שימו לב: לא משמנים את הדפנות).
3. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה גדולה ורחבה. מוסיפים 2/3 כוס סוכר ואת שבבי השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וקליפת התפוז. מערבבים בכף עץ או במערבל חשמלי עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות ביינונית - גבוה לקצף לבן ורך, יציב וגמיש.
5. מעבירים כ - 1/8 מתוך התערובת של חלבונים לתערובת הקמח. לאחר מכן מקפלים את יתר החלבונים.
6. יוצקים את התערובת לתוך תבנית האפיה ואופים כ - 50 - 60 דקות.מצננים על רשת.
הכנת הציפוי:
1. ממיסים על האש את השוקולד עם סוכר, רום וחלב.
2. מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה.
מערבבים היטב, מצננים ומצפים את העוגה לאחר שהתקררה מעט.
מגיש: lee75
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון