הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוזים בינוניים עם קליפה דקה, שטופים
6 ביצים
230 גרם סוכר
170 גרם אבקת שקדים מולבנים
½ כוס קמח מצה לעוגות
1/8 כפית מלח
החומרים לרוטב תפוזים:
¼1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
½1 כפות קורנפלור
30 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 כף גרידת תפוז
הכלים :
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות בגובה 8 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני שמים את שני התפוזים על קליפתם ומוסיפים מים עד לכסוי. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים על להבה נמוכה , בהרתחה עדינה כ- 40 דקות, עד שהתפוזים רכים מאוד. מוציאים את התפוזים מהסיר ומצננים בצד צינון מלא. מסירים את הקליפה הכתומה העבה, רק משני קוטבי כל תפוז ומשאירים את שאר הקליפה. חותכים את התפוזים עם הקליפה לרבעים ומסירים את העוקץ, הגרעינים והליבה העבה. מרסקים במעבד מזון כמה דקות לרסק קליל.
2. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני גבוה (190 מ"צ).
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים 10 -12 דקות במהירות בינונית- גבוהה עד לקבלת תערובת יציבה, תפוחה ובהירה. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת חלקה. מעבירים כוס וחצי מן הקציפה אל רסק התפוזים ומערבבים היטב. מקפלים את הרסק בהדרגה אל הקציפה שנותרה ב -3 פעמים. מערבבים את השקדים עם קמח המצה והמלח, ומקפלים לקציפת הביצים בהדרגה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 20 דקות, מכסים בניר אלומיניום רופף, מנמיכים את הטמפרטורה לחום בינוני (180 מ"צ) ואופים עוד 30-40 דקות עד שהעוגה יציבה כשלוחצים עליה בעדינות, וקיסם המוחדר פנימה במרכזה יוצא נקי. מניחים את התבנית עם העוגה על רשת לצינון ומצננים צינון מלא לפני שמשחררים מהתבנית. מסירים את החישוק הקפיצי ומעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנת רוטב התפוזים:
5. בקערה בינונית מערבבים את 1 כוס מיץ התפוזים עם הליקר והקורנפלור, במטרפה עד שהקורנפלור נמס. בסיר בינוני ממיסים את החמאה , מוסיפים את הסוכר, גרידת התפוז ותערובת המיץ, ומערבבים ברציפות במטרפה 2-3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהרוטב מגיע לרתיחה ומסמיך מעט. מסירים מן האש, מצננים מעט, מוסיפים את רבע כוס המיץ שנותרה, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון