הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוז
150 גר מרגרינה או חמאה
1וחצי כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כוסות קמח תופח
שני שליש כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
תבנית 26 קפיצית
אופן ההכנה
1. שוטפים את התפוז וחותכים לרבעים עם הקליפה. מסירים את הגלעינים והלבה הלבנה, ומרסקים את התפוס במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבלת מחית.
2. טורפים את מחית התפוז, המרגרינה והסוכר במערבל או במעבד מזון עם להב פלסטיק, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. בעוד מערבל פועל, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, את תמצית הווניל ואת קליפת הלימון. מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת מיץ התפוזים.
3. יוצקים לתבנית ומחליקים במרית. אופים כשעה וחמש דקות בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון