הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
4 ביצים
לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
קוקוס לקישוט.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ובקערה גדולה מערבבים ידנית את כל החומרים היבשים.
2. מוסיפים לקערה את השמן, מיץ תפוזים והביצים, מערבבים היטב עד לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית האפייה.
3. אופים כ-50 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה - יוצא נקי.
הכנת הסירופ:
בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ ומכבים את האש. נותנים לסירופ להצטנן מעט.
4. כשהעוגה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ החם. ניתן לחורר קלות את העוגה עם סכין על מנת לסייע לה לספוג את הסירופ.
5. מקשטים עם מעט קוקוס מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון