הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ו-1 כף (150 גרם) קמח
1 כף אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
125 גרם חמאה רכה
1/2 כוס ו-1 כף (125 גרם) סוכר
גרידה מ-2 תפוזים
4 חלמונים
מיץ מ-2 תפוזים בינוניים
למרנג:
4 חלבונים
קורט מלח
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר, מנופה
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של-160 מעלות.
מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר וגרידת התפוז במהירות בינונית, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ התפוזים ב-3 פעמים (1/3 בכל פעם) ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית, מניחים בצד, ובינתיים מכינים את המרנג.
המרנג: שמים את החלבונים והמלח בקערת מערבל נקייה ומקציפים לקצף רך ויציב. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, כף אחר כף, וממשיכים להקציף כמה דקות במהירות בינונית-גבוהה, לקצף חזק, מבריק אבל לא יבש. מפזרים את המרנג מעל העוגה, ובעזרת כף "מרימים שפיצים" או "גלים" יפים לקישוט.
אופים כ-40 דקות עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית והמרנג פריך וזהוב.
מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לשחרור. אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל לקישוט, לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון