הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
100 גרם קמח
מיץ מתפוז אחד
קליפה של רבע תפוז קצוצה דק מאד
שלושת רבעי כוס סוכר
1 שקית פודינג שוקולד אינסטנט
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר מאיכות מעולה
2 כפות חלב
1 כף ליקר תפוזים (רצוי גראנד מארנייה)
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם שליש מכמות הסוכר לקצף יציב. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הקמח, מיץ התפוזים וגרידת התפוז הקצוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת (בטמפרטורת החדר) וממשיכים לערבב יחד. מקפלים את החלבונים אל תוך תערובת החלמונים בזהירות. יוצקים לתבנית קפיצית משומנת היטב (קוטר 26) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג השוקולד וחצי כוס חלב לקצף נוקשה (קרם). מורחים את הקרם על העוגה המצוננת ומניחים בצד.
בסיר ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה, שתי כפות החלב והליקר. מורחים את תערובת השוקולד מעל העוגה ומכניסים למקרר למשך כשעה.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון