חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוז עם קרם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוז עם קרם שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
100 גרם קמח
מיץ מתפוז אחד
קליפה של רבע תפוז קצוצה דק מאד
שלושת רבעי כוס סוכר
1 שקית פודינג שוקולד אינסטנט
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר מאיכות מעולה
2 כפות חלב
1 כף ליקר תפוזים (רצוי גראנד מארנייה)
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם שליש מכמות הסוכר לקצף יציב. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הקמח, מיץ התפוזים וגרידת התפוז הקצוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת (בטמפרטורת החדר) וממשיכים לערבב יחד. מקפלים את החלבונים אל תוך תערובת החלמונים בזהירות. יוצקים לתבנית קפיצית משומנת היטב (קוטר 26) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג השוקולד וחצי כוס חלב לקצף נוקשה (קרם). מורחים את הקרם על העוגה המצוננת ומניחים בצד.
בסיר ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה, שתי כפות החלב והליקר. מורחים את תערובת השוקולד מעל העוגה ומכניסים למקרר למשך כשעה.
מגישים קר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון