הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם פיסטוקים קלויים מעט ושבורים גס
50 גרם חמוציות או צימוקים בהירים או כל פרי יבש מתוק כמו ג'נגר
2 כפות שטוחות קינמון
גרעין הל אחד מפורר
רבע כוס אלכוהול צי'נזנו או בקרדי או יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן המוכר כדבש תמרים או דבש
2 ביצים שלמות גודל 1
כוס סוכר חום דמררה
כוס שמן
2 כוסות קמח גדושות
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל.
אופן ההכנה
את החמוציות או הצימוקים להשרות בכוס מים רותחים עד להתנפחות ואחר כך לסנן היטב מהמים.
בשלב הבא:על החמוציות או ה.. לצקת אלכוהול צ'ינזנו או.. להשרות 10 דקות.ולא לסנן
ההכנה
את כל החומרים היבשים לערבב היטב בכף להוסיף ביצים חמוציות ועם הנוזלים הסילאן ואת השמן לאט תוך בחישה.
לצקת הכול לתבנית מס 24 משומנת
לזלף 3 כפות סילאן על פני העוגה.
לתנור שחומם מראש למשך שעה בחום 175 מעלות.
לבדוק את העוגה בעזרת קיסם.
בסיום האפיה לפזר 4 כפות סוכר חום על פני העוגה או כשהיא מתקררת לפזר אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: שידרוג מתכון מפורום מטעמים
שתף את המתכון