הוראות הכנה
מרכיבים
למלית :
3 תפוחים מסוג גרנד
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
לבצק פרורים:
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה או מחמאה
כוס קמח
אופן ההכנה
1.קולפים את התפוחים ומנקים את הליבה פורסים לפרוסות של 7-8 ס"מ, מערבבים יחד עם הציפורן הקינמון והסוכר.
2.לבצק הפירורים שמים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק פרורי (אפשר גם לעבד את החומרים בידיים) . מחלקים את הבצק לשני חלקים.
3.חלק אחד מרדדים לשכבה אחידה על תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
את פרוסות התפוחים שופכים בשכבה אחידה לתבנית. את החלק השני של הבצק מפוררים לפרורים ומפזרים מעלמעל.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפירורים אפויים וזהובים.
מגישים חם בצלוחית אישית לצד קצפת רכה וכדור גלידת וניל כשמעט קינמון בזוק עליה.
מגיש:
מקור: באגסי בר ביסטרו
שתף את המתכון