הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה
בצל לבן או אדום
שמן שית
מלח ופלפל
חומץ בלסמי
אופן ההכנה
קולפים תפוחי אדמה
פורסים לעובי של חצי ס"מ
מבשלים בישול חלקי במים רותחים
מוסיפים מלח למים הרותחים
מבשלים את תפוחי האדמה רק 3-4 דק' בכדי שלא יהפכו לפירה
ומסננים את המים ומחזירים לסיר.
את הבצלים הלבנים, ניתן גם אדומים חותכים לחצי, קולפים ופורסים דק.
למחבת בחום בינוני מוסיפים שמן זית,
מוסיפים ענף תימין פורח,
מוסיפים את הבצל.
- תמיד הוסיפו קורט מלח כשאתם מטגנים בצל -
מוסיפים פלפל שחור
מנמיכים את האש
מטגנים את הבצל עד שמתרכך
מוסיפים 4 כפות של חומץ בלסמי לבצל
מוסיפים שני גושי חמאה.
מוסיפים שמן זית לפרוסות תפוחי האדמה כדי שיהיו מצופים בשמן זית.
מסדרים שכבה אחת של תפוחי אדמה בתחתית המחבת, ואז מוסיפים את תערובת הבצל מעל.
מוסיפים שכבה נוספת של תפוחי אדמה מעל שכבת הבצל.
שמים את המחבת בתנור למשך 45 דק' ב- 230 מעלות עד שהם זהובים ופריכים.
הופכים את המחבת לצלחת הגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון