הוראות הכנה
מרכיבים
לעוף:
4 שוקיים
4 ירכיים
1/8 כוס שמן תירס לטיגון
1/4 כפית פלפל גרוס עבה
1/2 כפית מלח גרוס עבה
1/4 כוס סויה
1/8 כוס חומץ דובדבנים או חומץ אורז
2 לימונים
ענף עלי תימין טרי (עלים בלבד)
1 כף דבש
למחית תפוא"ד:
4 תפוא"ד קלופים וחתוכים לקוביות
200 מיליליטר שמנת צמחית
4 גבעולי בצל ירוק
מלח
אופן ההכנה
1. בסיר עם 1/8 כוס שמן משחימים היטב את חלקי העוף ומתבלים בפלפל ומלח
2. מוסיפים את רוטב הסויה
3. מוסיפים לימון פרוס לפרוסות דקות על קליפתם
4. סוחטים 1/2 לימון ללא הגרעינים
5. מוסיפים את החומץ
6. מוסיפים 3-4 כפות מים וממשיכים לבשל 7-8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
7. מפזרים את התימין
8. מוסיפים את כף הדבש ומבשלים עד הסמכה
9. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
למחית תפוא"ד
1. לסיר עם מים רותחים מוסיפים את תפוא"ד ומבשלים עד ריכוך
2. כאשר מוכנים מסננים היטב וממחים אותם למחית חלקה
3. בסיר נוסף מרתיחים את השמנת הצימחית
4. מוסיפים אותה למחית תוך ערבוב מהיר לפיזור אחיד
5 קוצצים את עלי הבצל הירוק ומוסיפים למחית וממליחים
מגיש:
מקור: השף גורדון רמזי
שתף את המתכון