חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בלימון חמוץ מתוק בנוסח השף גורדון רמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בלימון חמוץ מתוק בליווי מחית תוא"ד מדהים וקל להכנה מנה מנצחת
עוף בלימון חמוץ מתוק בנוסח השף גורדון רמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בלימון חמוץ מתוק בליווי מחית תוא"ד מדהים וקל להכנה מנה מנצחת
הוראות הכנה
מרכיבים
לעוף:
4 שוקיים
4 ירכיים
1/8 כוס שמן תירס לטיגון
1/4 כפית פלפל גרוס עבה
1/2 כפית מלח גרוס עבה
1/4 כוס סויה
1/8 כוס חומץ דובדבנים או חומץ אורז
2 לימונים
ענף עלי תימין טרי (עלים בלבד)
1 כף דבש
למחית תפוא"ד:
4 תפוא"ד קלופים וחתוכים לקוביות
200 מיליליטר שמנת צמחית
4 גבעולי בצל ירוק
מלח
אופן ההכנה
1. בסיר עם 1/8 כוס שמן משחימים היטב את חלקי העוף ומתבלים בפלפל ומלח
2. מוסיפים את רוטב הסויה
3. מוסיפים לימון פרוס לפרוסות דקות על קליפתם
4. סוחטים 1/2 לימון ללא הגרעינים
5. מוסיפים את החומץ
6. מוסיפים 3-4 כפות מים וממשיכים לבשל 7-8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
7. מפזרים את התימין
8. מוסיפים את כף הדבש ומבשלים עד הסמכה
9. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
למחית תפוא"ד
1. לסיר עם מים רותחים מוסיפים את תפוא"ד ומבשלים עד ריכוך
2. כאשר מוכנים מסננים היטב וממחים אותם למחית חלקה
3. בסיר נוסף מרתיחים את השמנת הצימחית
4. מוסיפים אותה למחית תוך ערבוב מהיר לפיזור אחיד
5 קוצצים את עלי הבצל הירוק ומוסיפים למחית וממליחים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף גורדון רמזי
שתף את המתכון