חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בלימונית בנוסח תאילנד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בלימונית בנוסח תאילנד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המרינאדה:
½ כוס שמן (אפשר גם שמן זית)
2 כפיות אבקת 7 התבלינים
1 גבעול לימונית קצוץ היטב
1 כוס חלב קוקוס
4 חתיכות גדולות של חזה עוף
הציפוי:
1 גבעול לימונית קצוץ גס
כמה כפיות שום כתוש
שמן לטיגון
בוטנים קצוצים
הרוטב:
½ 1 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
2 כפות מרגרינה
1 גבעול לימונית קצוץ היטב
1 כף שום כתוש
2 כפות בצלצלים חתוכים
2 כפיות מחית צ'ילי
2 כפיות רוטב דגים
2 כפות בוטני אדמה
¾ כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
משרים את העוף במרינאדה למשך לילה. שמים את העוף בגריל ואח"כ מניחים בצד.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלימונית טיגון עמוק, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא נעשה פריך.
מוסיפים את הבוטנים ומניחים בצד. מטגנים קלות את חומרי הרוטב בכדי להביא לאחידות בטעמים.
מעבירים את הרוטב לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
לפני ההגשה חותכים את חזה העוף באלכסון, ומגישים עם הרוטב ומפזרים מעל את הציפוי
מגיש: gilai
מקור: צ'ופיה
שתף את המתכון