הוראות הכנה
מרכיבים
המרינאדה:
½ כוס שמן (אפשר גם שמן זית)
2 כפיות אבקת 7 התבלינים
1 גבעול לימונית קצוץ היטב
1 כוס חלב קוקוס
4 חתיכות גדולות של חזה עוף
הציפוי:
1 גבעול לימונית קצוץ גס
כמה כפיות שום כתוש
שמן לטיגון
בוטנים קצוצים
הרוטב:
½ 1 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
2 כפות מרגרינה
1 גבעול לימונית קצוץ היטב
1 כף שום כתוש
2 כפות בצלצלים חתוכים
2 כפיות מחית צ'ילי
2 כפיות רוטב דגים
2 כפות בוטני אדמה
¾ כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה
משרים את העוף במרינאדה למשך לילה. שמים את העוף בגריל ואח"כ מניחים בצד.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלימונית טיגון עמוק, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא נעשה פריך.
מוסיפים את הבוטנים ומניחים בצד. מטגנים קלות את חומרי הרוטב בכדי להביא לאחידות בטעמים.
מעבירים את הרוטב לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
לפני ההגשה חותכים את חזה העוף באלכסון, ומגישים עם הרוטב ומפזרים מעל את הציפוי
מגיש:
מקור: צ'ופיה
שתף את המתכון