חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בנוסח יווני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בנוסח יווני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 יח' כרעיים
1 בצל גדול
1 גזר
1 שורש סלרי
200 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית במים
100 גר' טאפנד זיתים ירוקים
1 כוס יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל, אורגנו יבש
שמן זית
3 שיני שום
אופן ההכנה
1. מבשלים בסיר את השעועית במים ללא מלח, במשך 20 דקות.
2. מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד או בתבנית בעלת מכסה אשר ניתן להכניסה לתנור. מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים מהסיר.
3. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר ושורש הסלרי, חתוכים לקוביות גדולות. מטגנים עד קבלת שקיפות של הירקות. מוסיפים יין לבן ומקרצפים את תחתית הסיר משאריות הטיגון.
4. מחזירים את חלקי העוף לסיר, מוסיפים את הזיתים והשעועית, מתבלים במלח, פלפל ומעט אורגנו יבש ומוסיפים מיץ מלימון אחד. בשלב זה ניתן להוסיף צ'ילי אדום יבש לפי הטעם. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים רותחים, כך שגובה הנוזלים בסיר יגיע עד למחצית מגובה העוף.
5. מכסים ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני כ-150-160 מעלות.
6. להגיש בקישוט פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון