הוראות הכנה
מרכיבים
4 יח' כרעיים
1 בצל גדול
1 גזר
1 שורש סלרי
200 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית במים
100 גר' טאפנד זיתים ירוקים
1 כוס יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל, אורגנו יבש
שמן זית
3 שיני שום
אופן ההכנה
1. מבשלים בסיר את השעועית במים ללא מלח, במשך 20 דקות.
2. מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד או בתבנית בעלת מכסה אשר ניתן להכניסה לתנור. מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים מהסיר.
3. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר ושורש הסלרי, חתוכים לקוביות גדולות. מטגנים עד קבלת שקיפות של הירקות. מוסיפים יין לבן ומקרצפים את תחתית הסיר משאריות הטיגון.
4. מחזירים את חלקי העוף לסיר, מוסיפים את הזיתים והשעועית, מתבלים במלח, פלפל ומעט אורגנו יבש ומוסיפים מיץ מלימון אחד. בשלב זה ניתן להוסיף צ'ילי אדום יבש לפי הטעם. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים רותחים, כך שגובה הנוזלים בסיר יגיע עד למחצית מגובה העוף.
5. מכסים ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני כ-150-160 מעלות.
6. להגיש בקישוט פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון