חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בסומאק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלה להכנה, מתאימה לקיץ.
עוף בסומאק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלה להכנה, מתאימה לקיץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 כרעיים ושוקיים - או לפי כמות הסועדים.
8 בצלים קלופים ופרוסים לרצועות לא עבות
2 כפות סומק
1 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן זית בנדיבות.
2 פיתות סלוף או עירקית.
אופן ההכנה
בסוטאג גדול מטגנים את הבצל עד לשקיפות זהבהבה, ומוציאים לקערה. משאירים את רוב השמן בסיר.
מטגנים באותו שמן את העוף לצבע שחום יפה.
מפזרים מלמעלה את הבצל המטוגן, ואת כל התבלינים.
מוסיפים מים כדי כיסוי, ומבשלים שעה על אש קטנה.
עד כאן אפשר לעשות יום לפני.
לפני ההגשה - מחלקים את הסלוף לרבעים, מניחים בתבנית עם ניר אפיה, ועל כל רבע מניחים מנת עוף. מסדרים מלמעלה קצת בצל וכף אחת של רוטב. אפשר לקשט בתאנים חצויות.
מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שמשחים ב-170 מעלות.
מגישים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון