הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי עוף שמנמנות מנוקות מנוצות ושאר מרעין בישין.
3 ענפי רוזמרין טריים
4 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים פרוסים לפרוסות
1 מגש פטריות ירדן
1 מגש פטריות פורטבלו פרוסות לפרוסות
1 מגש שמפניון חתוכות לרבעים
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
בערך חצי בקבוק יין יבש
מעט שמן זית וחמאה (לשומרי כשרות ניתן להחליף במרגרינה, אני בשביל טעם גן עדן מחליפה את מקומי בגן עדן של מעלה) לטיגון.
מלח ופלפל ותיבול.
אופן ההכנה
בסיר כבד מחממים את החמאה ושמן הזית.
מטגנים את העוף ומניחים אותו בצלחת בצד.
באותו סיר ובאותם שומנים מטגנים את הרוזמרין, שום, גזר ופטריות.. לא צריך להביא להשחמה אלא רק ככה פגישת הכרות זה עם זה והחלפת טעמים..
מוסיפים לסיר את העוף.
מערבבים מעט שוב כדי שהעוף לא ירגיש בודד ולהשלמת החברותא.
מוסיפים לסיר את היין, הסילאן (כדי כמעט כיסוי) הפלפל והמלח.. בעניין המלח יש לנקוט במשנה זהירות. העוף בארץ מומלח באופן איום, לכן.. ברחמנות.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה ומקטינים את האש. מבשלים שעה וחצי על אש קטנה. מדי פעם מערבבים בעדינדינות כדי שכל החלקים יזכו למנת רותחין ראויה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
לאחר שהעוף התבשל מסדרים את תכולת הסיר כולל הרוטב בתבנית חסינת חום, מכניסים לתנור חם מאוד מאוד להשחמה של מספר דקות (אני עושה זאת בגריל ובחמש דקות "גריליות" אך גורליות גומרת את הסיפור).
למה לנו כל הענין הזה, ומה יוצא בסוף?
יוצא עוף קרמלי, רך ועשיר בטעמים, הפטריות יוצאות חלום..
מגישים עם אורז לבן ומהללים אותי כל העת.
מגיש:
מקור: נעמה
שתף את המתכון