הוראות הכנה
מרכיבים
4 רבעי עוף
4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לרוחבם (לפרוס עבה).
2 בצלים פרוסים לעיגולים
8 שיני שום כתוש
8 שזיפים שחורים יבשים
2 תפוחי עץ מזן גרנד טריים פרוסים לעיגולים
8 משמשים יבשים
חופן צימוקים
2 עגבניות בשלות
למשרה העוף -
1 כוס קוקה-קולה (לא דיאט!) + 1/2 כוס יין אדום מתוק
1/2 כוס דבש
1/2 כוס קטשופ חריף
1/2 כוס ריבת משמש
4 כפות סויה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים מלבד הקוקה קולה והיין האדום. למרוח את העוף במברשת משני צידיו.
בתבנית משומנת לערוך בבסיסה את בצל, תפו"א ותפוחי העץ.
את העוף להניח על הבסיס הנ"ל ומסביב לו לפזר את הפירות והעגבניות.
לפזר את הנוזלים, לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כ- 40 דקות בחום בינוני 200 מעלות.
להסיר את נייר האלומיניום, לטפטף מהנוזלים שהצטברו בתבנית על העוף ולהמשיך לאפות עד רכות העוף וגוון השחמה. מידי פעם רצוי לטפטף מהנוזלים על העוף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון