הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעיים (שוקיים וירכיים) של עוף - עם העור
6 עגבניות ירוקות (חובה ירוקות לחלוטין)
צרור כוסברה
5 שיני שום כתוש
5 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות קטנות
מלח גס
שמן
אופן ההכנה
לפרוס את העגבניות הירוקות (!) לפרוסות.
להכניס את כל המצרכים (מלבד השמן והמלח) לתוך מעבד מזון לשם עשיית מחית ירוקה.
להוסיף מלח גס לפי הטעם.
לחמם מעט שמן בסיר שטוח ולהכניס את העיסה הירוקה לסיר.
לבשל ללא מכסה כ-1/4 שעה.
להניח את כרעי העוף על הרוטב הירוק , לנענע מעט את הסיר כדי שהרוטב יכסה מעט את הכרעיים.
לאחר רתיחה, לבשל כשעה וחצי על להבה נמוכה.
לשם השחמת העוף, ניתן להכניס את הסיר לתנור (אפשר להעביר לפיירקס).
אני השארתי את העוף מספר שעות בחום של פלטת שבת.
יצא תבשיל מדהים, בעל טעם מעולה.
בתאבון.
מגיש:
מקור: גיסתי שתחייה
שתף את המתכון