הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם או חלקים
לרוטב פירי פירי
6 פלפלי צילי יבשים או 1 כף גדושה אבקת צילי גרוס
2 פלפלים אדומים מתוקים (רצוי שושקה) קצוצים
2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות (רצוי מזן תמר)
10 שיני שום קלופים
1 כף שטוחה אורגנו
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס חומץ בן יין
1/2 כוס שמן תירס
אופן ההכנה
1. בסיר רחב עם חצי כוס שמן מטגנים את הצילי, הפלפלים כשתי דקות מוסיפים את העגבניות הקלופות השום ואת שאר החומרים מנמיחים אש ונותנים לכל להתבשל כ 10 דקות.
2. מעבירים את כל תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד ומקררים לחם החדר
3. בקערה רחבה מניחים את העוף או חלקי העוף ושופכים עליו את הרוטב תוך כדי עיסוי מכסים בנילון נצמד ומכניסים לקרור של שעה לפחות ועדיף אפילו לילה.
4. מעבירים את העוף לתבנית אפיה ושופכים את רוטב הפירי היטב ומעסים גם בחוץ וגם בפנים
5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למחצית השעה
6. מסירים את נייר האלומיניום מרטיבים את העוף עם הרוטב מתחתית התבנית ואופים עוד מחצית השעה עד השחמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון