הוראות הכנה
מרכיבים
6 - 4 כרעי עוף שטופים ומיובשים
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 שן שום מעוכה
1/2 1 כוסות מרק עוף
1 כוס בירה בהירה " מכבי"
2 מסמרי ציפורן
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר ( זנגביל) טחון / 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
קורט פפריקה חריפה
3/4 כוס צימוקים גדולים שטופים
1 תפוח עץ חמצמץ
1 כפית קורנפלור - לפי הצורך
אופן ההכנה
^ לתבל את כרעי העוף במלח וקורט פלפל ,
לחמם שמן במחבת ולהזהיב את הכרעיים מכל הצדדים.
^ מוסיפים לעוף בסיר : בצל קצוץ ושום - מנמיכים הלהבה.
^ מוסיפים מרק עוף + חצי כוס בירה , ציפורן , קינמון , רסק עגבניות
מתבלים בקינמון , ג'ינג'ר ופפריקה חריפה.
^ מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ - 30 קדות.
^ מוסיפים את יתרת הבירה ( חצי כוס ) והצימוקים
ממשיכים לבשל עוד 30 דקות ,
טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הצורך.
^ קולפים את תפוח העץ , מוציאים ליבה וגרעינים ומרסקים בפומפיה .
בתום הבישול - מוסיפים את התפוח המגורד לעוף.
טועמים ומשפרים את הטעם לפי הצורך.
^אם הרוטב דליל מידי , מעבים אותו בקורנפלור : מערבבים קורנפלור בכף מים
קרים , מוסיפים לרוטב ומבשלים עוד 2-3 דקות - עד שהרוטב סמיך.
*** מגישים עם אורז וסלט חסה , בליווי כוס בירה קרה ***
^
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון