חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בשמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בשמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עוף במשקל 2 ק"ג חתוך לחלקים
בצל גדול חתוך לרבעים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות
½ כוס יין אדום חצי יבש
¼1 ליטר שמנת
מעט שמן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת גדולה ומזהיבים את העוף משני הצדדים. תוך כדי טיגון העוף מוסיפים את הבצל. לאחר שהושחם היטב, מעבירים את העוף לכלי חסין אש. לאותה המחבת (כאשר הבצלים עדיין בתוכה), מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית המחבת לשחרור הטעמים של העוף אל תוך הרוטב. שופכים את הרוטב על העוף ומוסיפים רבע ליטר שמנת. מכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות. מעבירים את העוף לצלחת הגשה. מסננים את הנוזלים שהצטברו בכלי חסין האש אל תוך קערה, מוסיפים ליטר שמנת ומערבבים היטב. מצרפים אל העוף בצלחת ההגשה את הפטריות שנשארו במסננת ויוצקים מעל את רוטב השמנת.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון