הוראות הכנה
מרכיבים
עוף במשקל 2 ק"ג חתוך לחלקים
בצל גדול חתוך לרבעים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות
½ כוס יין אדום חצי יבש
¼1 ליטר שמנת
מעט שמן
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת גדולה ומזהיבים את העוף משני הצדדים. תוך כדי טיגון העוף מוסיפים את הבצל. לאחר שהושחם היטב, מעבירים את העוף לכלי חסין אש. לאותה המחבת (כאשר הבצלים עדיין בתוכה), מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית המחבת לשחרור הטעמים של העוף אל תוך הרוטב. שופכים את הרוטב על העוף ומוסיפים רבע ליטר שמנת. מכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות. מעבירים את העוף לצלחת הגשה. מסננים את הנוזלים שהצטברו בכלי חסין האש אל תוך קערה, מוסיפים ליטר שמנת ומערבבים היטב. מצרפים אל העוף בצלחת ההגשה את הפטריות שנשארו במסננת ויוצקים מעל את רוטב השמנת.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון