חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בתוספת ראשי ארטישוק ושעועית ירוקה - מנה לארבעה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בבית אבן מתקיימות סדנאות לאורח חיים בריא ותזונה נכונה . br br"בית אבן" נמצא בישוב מכמנים שבגליל המערבי בנוף ייחודי. במקום נערכות סדנאות לאורח חיים בריא, עם צוות מדריכים, תוך עשייה יום יומית חווייתית. br br
עוף בתוספת ראשי ארטישוק ושעועית ירוקה - מנה לארבעה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בבית אבן מתקיימות סדנאות לאורח חיים בריא ותזונה נכונה . br br"בית אבן" נמצא בישוב מכמנים שבגליל המערבי בנוף ייחודי. במקום נערכות סדנאות לאורח חיים בריא, עם צוות מדריכים, תוך עשייה יום יומית חווייתית. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
8 כרעי עוף שלמים
1 אריזה של ראשי ארטישוק קפואים
1 אריזה של שעועית ירוקה קפואה (רצוי שעועית מסוג "לוביה")
כמה עלי מרווה
4 שיני שום
2 לימונים
6 פלפלים אדומים (רצוי גמבה)
2 עגבניות
4 בצלים ירוקים
2 כפות חומץ תפוחים
שמן זית
כורכום
כוס יין לבן יבש
פלפל שחור
כמון
3 כוסות ציר עוף מחצי ק"ג כנפי עוף (להלן הכנת ציר עוף רזה*)
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 קישוא
אופן ההכנה
עוף בתנור
מניחים בתבנית אפיה את עלי המרווה ועליהם את כרעי העוף משומנים בשמן זית, יוצקים כוס יין לבן יבש על העוף וכוס ציר עוף רזה*. מכניסים למעבד מזון 6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 4 שיני שום קלופים, 2 עגבניות חתוכות ומפעלים את המעבד עד לקבלת מרקם אחיד (אם אין מעבד מזון גדול אפשר לחזור על פעולה זו במעבד מזון קטן מספר פעמים) לאחר שהבלילה מוכנה, יוצקים שליש ממנה על העוף ומוסיפים פלפל שחור וכורכום בהתאם לטעם האישי, רצוי רבע כפית שטוחה מכל אחד, פורסים את הלימונים ומפזרים אותם על גבי העוף. מכסים את התבנית ומכניסים אותה לתנור חם של 180 מעלות, לאחר 45 דקות מסירים את המכסה ומוסיפים 15 דקות של אפיה גלויה. כמות הרוטב בתבנית לאחר גמר האפייה גדולה יחסית ותפקידו לספוח אליו כמה שיותר שומנים. ברוטב זה אפשר להכין פסטה או לבשל בו אורז מלא. (מומלץ לאנשים מבוגרים לא לעשות שימוש ברוטב הזה)
ראשי ארטישוק
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו מחצית בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את ראשי הארטישוק, מעט פלפל שחור, ומעט כורכום ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול יוצקים 2 כפות חומץ תפוחים, מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את ראשי הארטישוק.
שעועית ירוקה
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו את בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השעועית הירוקה, מעט פלפל שחור, ומעט כמון ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את השעועית.
*ציר עוף רזה
יום לפני החג. יוצקים לתוך סיר עמוק 5 כוסות מים, ומוסיפים חצי ק"ג כנפי עוף, שורש סלרי חתוך לארבע חלקים, שורש פטרוזיליה חצוי, מספר בצלים ירוקים שלמים וקישוא שלם. מניחים את הסיר על להבה לבישול ארוך באש קטנה למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסננים את הנוזלים לסיר אחר. את כל המוצקים אפשר לזרוק כי הערך התזונתי שלהם נמוך. לאחר שהנוזל התקרר, מכניסים את הסיר למקרר עד יום למחרת. למחרת היום מסירים מעל הנוזל את השומן הלבן שהצטבר לגוש עליון וזורקים אותו. כך מקבלים ציר עוף רזה.
מגיש: בית אבן
מקור:
שתף את המתכון