חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף מוקפץ עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל מהיר ובריא. אפשר להכין מראש את המרכיבים - חתוכים . לשמור במקרר ולהכין לפני הארוחה ממש תוך כ-10 דקות.
עוף מוקפץ עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל מהיר ובריא. אפשר להכין מראש את המרכיבים - חתוכים . לשמור במקרר ולהכין לפני הארוחה ממש תוך כ-10 דקות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה חזה עוף צעיר (כ-800 גרם) - אם קפוא - רצוי להפשיר לילה קודם במקרר.
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף קוניאק
1 חלבון ביצה (החלק השקוף)
מעט זנגוויל מגורד דק (אפשר גם זנגוויל כבוש חתוך דק מאד)
מעט רוטב סויה (בהיר, בסיגנון סיני)
1 בצל קטן
1 פלפל ירוק בהיר
1 פלפל אדום לא חריף(או גמבה)
2 גזרים קטנים
שמן זית לטגון בהקפצה
מחבת ווק
אופן ההכנה
להפשיר את חזה העוף לגמרי (או עוף טרי)
לנקות מגידים ושומנים מיותרים ולחתוך כל יחידת חזה ל 2 חלקים לאורך.
לחתוך בסכין חדה פרוסות רוחב בעובי כ-½ ס"מ.להכין משרה מהנוזלים (טריאקי, ווסטרשייר,קוניאק) לטבול את העוף החתוך בקורנפלור ואח"כ בחלבון הביצה ולערבב היטב. להוסיף את המשרה של הנוזלים ומעט זנגוויל - לערבב היטב ולהשרות במקרר לספיגת הטעמים - לפחות שעה. אם מתכוננים להכין את ההקפצה של העוף לפני הארוחה- העוף יכול להשאר בקרור גם למשך מספר שעות (יהיה טעים יותר אם יספגו הטעמים במקרר זמן רב יותר).
לחתוך את ראשי הפלפלים להוציא גרעינים ולשטוף במים. לקלף את הגזרים.
לחתוך את הירקות לרצועות דקות ("גפרורים") - לקלף את הבצל - לחתוך לשנים ואח"כ לחתוך לפרוסות דקות.
להשחים את הבצל במחבת ווק חמה עם מעט שמן זית- להוציא לכלי נפרד.
לטגן בהקפצה את כל הירקות 2 עד 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
להוציא לכלי עם הבצל המושחם - לערבב ולהוסיף מעט רוטב סויה בהיר.
לחלק את חתיכות העוף המתובלות לשלוש מנות ולטגן כל מנה בנפרד בהקפצה בווק עד שכל חתיכות העוף מלבינות ומתקבלים סימני השחמה קלים בשוליים.
לחזור על התהליך עד שגומרים להקפיץ את כל מנות העוף.
לערבב עם הירקות המוקפצים ולהגיש חם.
אפשר לשמור עודפי המנה במקרר במשך 3 ימים ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון