הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה חזה עוף צעיר (כ-800 גרם) - אם קפוא - רצוי להפשיר לילה קודם במקרר.
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף קוניאק
1 חלבון ביצה (החלק השקוף)
מעט זנגוויל מגורד דק (אפשר גם זנגוויל כבוש חתוך דק מאד)
מעט רוטב סויה (בהיר, בסיגנון סיני)
1 בצל קטן
1 פלפל ירוק בהיר
1 פלפל אדום לא חריף(או גמבה)
2 גזרים קטנים
שמן זית לטגון בהקפצה
מחבת ווק
אופן ההכנה
להפשיר את חזה העוף לגמרי (או עוף טרי)
לנקות מגידים ושומנים מיותרים ולחתוך כל יחידת חזה ל 2 חלקים לאורך.
לחתוך בסכין חדה פרוסות רוחב בעובי כ-½ ס"מ.להכין משרה מהנוזלים (טריאקי, ווסטרשייר,קוניאק) לטבול את העוף החתוך בקורנפלור ואח"כ בחלבון הביצה ולערבב היטב. להוסיף את המשרה של הנוזלים ומעט זנגוויל - לערבב היטב ולהשרות במקרר לספיגת הטעמים - לפחות שעה. אם מתכוננים להכין את ההקפצה של העוף לפני הארוחה- העוף יכול להשאר בקרור גם למשך מספר שעות (יהיה טעים יותר אם יספגו הטעמים במקרר זמן רב יותר).
לחתוך את ראשי הפלפלים להוציא גרעינים ולשטוף במים. לקלף את הגזרים.
לחתוך את הירקות לרצועות דקות ("גפרורים") - לקלף את הבצל - לחתוך לשנים ואח"כ לחתוך לפרוסות דקות.
להשחים את הבצל במחבת ווק חמה עם מעט שמן זית- להוציא לכלי נפרד.
לטגן בהקפצה את כל הירקות 2 עד 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
להוציא לכלי עם הבצל המושחם - לערבב ולהוסיף מעט רוטב סויה בהיר.
לחלק את חתיכות העוף המתובלות לשלוש מנות ולטגן כל מנה בנפרד בהקפצה בווק עד שכל חתיכות העוף מלבינות ומתקבלים סימני השחמה קלים בשוליים.
לחזור על התהליך עד שגומרים להקפיץ את כל מנות העוף.
לערבב עם הירקות המוקפצים ולהגיש חם.
אפשר לשמור עודפי המנה במקרר במשך 3 ימים ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון