הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 ק"ג כרעיים עוף נקיים מעור ושומן חתוכים או חזות עוף חתוכים לנתחים בינוניים
3 כרשות גדולות חתוכות לטבעות לא עבות
3 פלפלים ירוקים חתוכים רצועות- פלפל ירוק עושה את הטריק של הטעם העשבי הנחוץ
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
2 -3 פירות מנגו ללא קליפה חתוכים לקוביות גדולות -בינוניות
לאוהבי הטעם, כוסברה קצוצה גס (לא חיוני)
שתי קופסאות קרם קוקוס, לא לנער הקופסה ולזרוק השומן מלמעלה (כדי למנוע עודף נוזלים)
פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי כ 5סמ מהשורש מגורד או אבקה כפית לפחות
רבע כפית אגוז מוסקט
שליש כוס סויה מופחתת מלח
ראש שלם של שום קלוף שיניים חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה
מערבבים כל החומרים בתבנית אפיה (אין צורך לשמן, חלב הקוקוס שמן מספיק). מעסים לתוך העוף את המשרה . מכסים בניר כסף. אם מדובר בכרעיים זמן האפיה ארוך יותר כשעה וחצי. בחזות אפשר להסתפק באפיה של 40-50 דקות. אם יש עודף נוזלים מסירים ניר הכסף 20 דקות לפני סיום (בחזות) או מסירים וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות בלי כיסוי בכרעיים. בתאבון
למתכון יש נטיה להוציא נוזלים רבים מדי..מה שגורם לנוזלי הבישול להיות "מהולים" מדי. עם זאת, העוף יוצא אמנם חיוור אך טעים ולמחרת הוא אפילו טעים יותר..לכן באירוח אפשר להכין יום מראש ולחמם היטב בתוך אותה תבנית מכוסה בתוך נוזל הבישול לקראת ההגשה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון