הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בינוני יחד עם הכבד
3 כפות שמן לבישול
פפריקה
3/4 כוס אורז מבושל
1 כף פטרוזיליה קצוצה טריה
1/4 כפית מלח
פלפל לפי הטעם
2 כפות צנוברים(אם רוצים)
1/2 כוס יין אדום או לבן (אם רוצים)
אופן ההכנה
שוטפים את העוף ומייבשים אותו.בסיר גדול וכבד עם מכסה,מחממים 3 כפות שמן בישול.
זורים את הפפריקה על העוף ומשחימים אותו בשמן מכל צדדיו.
מוציאים את העוף,משחימים את הכבד וקוצצים אותו היטב.
מערבבים את האורז , הפטרוזיליה , המלח , הכבד הקצוץ , כמות נדיבה של פפריקה והצנוברים.
כאשר העוף התקרר ממלאים אותו בתערובת האורז וסוגרים את הפתחים בחוט ומחט.
זורים עליו מלח ופלפל.מוציאים את רוב השמן מהסיר ומשאירים כמות המכסה את הקרקעית בלבד.
מכניסים את העוף לסיר כשהחזה כלפי מעלה,מכסים ומבשלים במשך 11/2 שעות על אש נמוכה עד שהעוף רך.
אם רוצים אפשר להוסיף 1/2 כוס יין עם העוף לפני שמבשלים על אש נמוכה.
נעוף אינו זקוק לנוזל כדי להתבשל כראוי.
מגיש:
מקור: ג
שתף את המתכון