הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות מים
250 בשר טחון
2 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
בהרט , קינמון
צנוברים קלויים
2 כוסות אורז
אופן ההכנה
הכנת המלית:
להשרות את האורז לחצי שעה ,בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו . להוסיף את האורז ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את המים ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות .
לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים אשר קלינו קודם בנפרד
לתת למלית להתקרר .
הכנת העוף ומילויו:
משרה העוף
שמן זית
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים
אפשר להיעזר במברשת .
למלא את פנים העוף במלית האורז ,אני מילאתי גם בחלקו החיצוני של העוף כלומר בין העור לחזה מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.
להכניס לשקית קוקי ואפשר לשפוך פנימה את שארית המשרה . לחורר את השקית בחלקה העליון ולהכניס לתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות לשעה עד שעה וחצי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון