חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ממולא בירקות שורש בקדרת ברזל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשאין ממש זמן לבשל וצריך להכין ארוחת ערב, בהכנה מהירה - זה המתכון המנצח. brמתאים כתוספת לאורז לבן עם המון בצל (לטגן על אש קטנה עם שמן זית ל15 דקות ואז להוסיף br את האורז ) וסלט ירוק.
עוף ממולא בירקות שורש בקדרת ברזל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כשאין ממש זמן לבשל וצריך להכין ארוחת ערב, בהכנה מהירה - זה המתכון המנצח. brמתאים כתוספת לאורז לבן עם המון בצל (לטגן על אש קטנה עם שמן זית ל15 דקות ואז להוסיף br את האורז ) וסלט ירוק.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם מנוקה
רוזמרין 2 ענפים צעירים
עגבנייה בינונית אדומה
ירקות שורש לפי העונה (תפ"א, בצל,גזר, שומר,ראש שום שלם חצוי במרכזו,ארטישוק ירושלמי
שורש סלרי,בטטה, כרובית ובכלל מה שרוצים.)
100 גרם חמאה
שמן זית משובח.
תבלינים: מלח, פלפל, סומק, כמון, בהרט,כורכום, שומשום
סיר ברזל כבד
כוס יין אדום טוב
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-250 מעלות צלסיוס.
קחו את הכוס יין שתו לגימה , נשמו עמוק - מתחילים:
את כל הירקות חותכים לחתיכות גסות (לא להתעכב על קיצוץ דק זה נעלם בבישול!) בינתיים, מעמידים את הסיר היבש על הגז , עם להבה הכי קטנה שיש, על מנת לחמם אותו. לוקחים את העוף ומכניסים לתוכו בצל, עגבנייה, חמאה ורוזמרין.
את הירקות מחלקים לשתי קבוצות, לא שוות בגודלן, את הקבוצה הקטנה מפזרים בשכבה אחידה בתחתית הסיר, עלייה את העוף ובצדדים את הירקות הנותרים (אבל שלא יכסו את העור מלמעלה)
על העוף יוצקים שמן זית משובח ואת התבלינים (במידה!). מכסים עם המכסה.
מורידים מהגז (מכבים את האש) ומכניסים לתנור חם (250 מע') ל 20 דקות ,לכוון את החום ל180 מעלות צלסיוס ולאפות עוד שעה וחצי בערך. אחר כן, אפשר להוציא ולבדוק את מצב האפיה של העוף. אם הוא כמעט מוכן (בהיר ולא שחום) להחזיר לתנור בלי המיכסה ולהוסיף לו 10 דקות בגריל מלמעלה, על מנת להשחים הכל.
בתאבון!
מגיש:
מקור: ניסוי ותעייה
שתף את המתכון