הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
1/2 כוס אורז
חופן פטרוזיליה
חופן אגוזי המלך
1 בצל קטן
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אבקת שום
אופן ההכנה
1) את העוף מנקים שוטפים ולוקחים קיסמי שיניים וסוגרים את הפתח של העוף מכיוון של הגרון
2) בסיר קטן מחממים מים ומעט מלח כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים כ 10 דקות מסנים את האורז.
3) בנתיים שהאורז מתבשל קוצצים את הפטרוזיליה ואת אגוזי המלך ושמים בצלחת עמוקה
4) לוקחים את הבצל הקטן מקלפים קוצצים ומטגנים במעט שמן זית עד שנהפך לזהוב מוסיפים את הבצל לפטרוזיליה ואגוזים.
5) אחרי כ 10 דקות מסנים את האורז ומוסיפים לצלחות ביחד עם הפטרוזיליה בצל ואגוזים
6) מערבבים יחדיו מוסיפים מלח פלפל שחור לפי הטעם וממלאים את העוף, בסיום המילואי לוקחים שוב פעם קיסמי שינים וסוגרים את העוף.
7) מסובבים את העוף ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת שום בשני הצדדים של העוף.
8) כשמסיימים לתבל את העוף מכניסים לשקית קוקי או בפירקס ונייר אלומיניום וכניסים לתונר על חום של 180 מעלות כשעה וחצי.
9) מוציאים את העוף מה התנור ומגישים חם ביחד עם תפ"א בתנור או בגריל
ובתאבון
מגיש:
מקור: ישראלי
שתף את המתכון