חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ממולא בפירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון טעים , משביע, ומאוד חגיגי. מתאים לראש השנה , ומתאים ל- ט"ו בשבט.
עוף ממולא בפירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון טעים , משביע, ומאוד חגיגי. מתאים לראש השנה , ומתאים ל- ט"ו בשבט.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם .
100 גם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
100 גרם צימוקים(בהירים)
100 גרם אגוזי מלך
מלח,פלפל שחור,פפריקה,קינמון (לטיבול).
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים את העוף השלם.
רוחצים את הפירות היבשים , מיבשים אותם, ומטגנים אותם טיגון קצר במעט שמן עם קינמון.
מטבלים את העוף במלח,פלפל,פפריקה (אפשר להוסיף גם שום כתוש למי שאוהב),ממלאים את פנים העוף בחצי כמות הפירות, מניחים את העוף בכלי חסין אש(לא תבנית של התנור.כל הרעיון הוא שהעוף יוצא מהתנור אל השולחן באותו כלי שאפינו אותו), את המחצית השניה של הפירות מפזרים מסביב לעוף .
מוסיפים מעט מים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך שעתיים. מידי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים .לאפות את העוף ולא להפוך אותו לצידו השני כדי לא לקלקל את צורתו.
בתאבון ותהנו.
מומלץ להכין כמה שעות מראש לפני האפייה כדי שכל העסק יספוג וימצא את כל הטעמים.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון