הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם .
100 גם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
100 גרם צימוקים(בהירים)
100 גרם אגוזי מלך
מלח,פלפל שחור,פפריקה,קינמון (לטיבול).
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים את העוף השלם.
רוחצים את הפירות היבשים , מיבשים אותם, ומטגנים אותם טיגון קצר במעט שמן עם קינמון.
מטבלים את העוף במלח,פלפל,פפריקה (אפשר להוסיף גם שום כתוש למי שאוהב),ממלאים את פנים העוף בחצי כמות הפירות, מניחים את העוף בכלי חסין אש(לא תבנית של התנור.כל הרעיון הוא שהעוף יוצא מהתנור אל השולחן באותו כלי שאפינו אותו), את המחצית השניה של הפירות מפזרים מסביב לעוף .
מוסיפים מעט מים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך שעתיים. מידי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים .לאפות את העוף ולא להפוך אותו לצידו השני כדי לא לקלקל את צורתו.
בתאבון ותהנו.
מומלץ להכין כמה שעות מראש לפני האפייה כדי שכל העסק יספוג וימצא את כל הטעמים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון