הוראות הכנה
מרכיבים
לעוף
1/2חבילה של גריסי פנינה
1/2 חבילה חיטה
1 עוף שלם למילוי
4-6 תפוחי אדמה תפוחי אדמה
ריבת משמש
1 כף אבקת מרק קנור
1 בצל קצוץ,
2 שיני שום
למילוי
250 ג"ר שומן עוף או 8 עורות נקיים של עוף שטגוגנו מעט ונטחנו
150 גרם שומן בקר טחון
2 כפות שומן אווז (רצוי)
1/2-3/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4כוס סולת
4 בצלי ענק חתוכים לקוביות
2 שיני שום טרי
חצי כף מלח,
חצי כף פלפל שחור
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה
1. בקערה מתפיחים כשעתיים את גריסי הפנינה והחיטה
2. בסיר עם מים ואבקת המרק מבשלים את הגריסים והחיטה, עד שיהיו חצי מוכנים.
3. מקלפים תפוחי אדמה כמספר הסועדים. ומבשלים חצי בישול ביחד עם הגריסים.
4.פורסים בצל ושיני שום ומניחים על תחתית התבנית. מוזגים את הגריסים על מצע הבצל.
5.מפנים ביניהם מקום לעוף. למלא את חלל הבטן שלו במילוי. לפזר את תפוחי האדמה מסביב. 6.מורחים את העוף בכף ריבת משמשאו סילאן. לא חובה.
הכנת המילוי
1. בקערה מערבבים היטב את כל החומרים המילוי יהיה מעט רטוב ולא נוקשה (זיכרו הוא תופח)
2. מעמידים את העוף על הראש ממלאים וסוגרים את בטנו באמצעות כיקיסמי שיניים או תופרים
3. מה שנשאר מהמילוי מכיניסים לשקית קוקי או עושים שקיק מרדיד אלומיניום מוסיפים מעט
מים רק שלא יתיבש ומניחים על התבנית מעל הכל
***אם הגריסים שתו את כל המרק, להוסיף קצת מרק או מים רותחים לתבנית. לתבל במלח ופלפל.
לכסות את התבנית בנייר כסף. לאפות בתנור כשעתיים, עד שמשחים יפה.
להגיש חם.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון