הוראות הכנה
מרכיבים
- עוף שלם שטוף ונקי
- למילוי העוף:
- כוס אורז שטוף ונקי
- חצי כוס איטריות דקות (לא איטריות ביצים)
- בצל קצוץ
- חופן שקדים לבנים קצוצים
- מלח, פלפל לבן ו-2 כפות רוטב סויה
- לציפוי העוף:
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל לבן לפי הטעם
- מלח גס לפי הטעם
- ניתן להוסיף לצידי העוף גם רבעי תפוחי אדמה כתוספת למי שאוהב.
אופן ההכנה
- למילוי:
- לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את האיטריות ולטגן אותם שיהיו בין הזהבה להשחמה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים מעט.
- מתבלים עם רוטב הסויה, מעט מלח, פלפל לבן והשקדים הקצוצים. מוסיפים מים לפי הצורך ומבשלים את האורז כ-10 דקות (רק חצי בישול)!!!!! ומקררים.
- למלא את העוף השלם במילוי האורז ולסגור את הפתחים עם קיסמי שיניים.
- מכינים את הציפוי לעוף בקערית ויוצקים אותה על העוף לכל צדדיו. (כמו כן גם את תפוחי האדמה במידה ומוסיפים).
- מניחים את העוף בתבנית כשחלק החזה של העוף כלפי מעלה ומכסים בנייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש בחום של 160-180 מעלות.
- אחרי שעה בערך הופכים את העוף לכיוון השני ומכסים שוב בנייר האלומיניום וממשיכים לצלות את העוף עוד כשעה.
- 10-15 דקות לפני ההגשה לפתוח את נייר האלומיניום ולצלות על מנת ליצור מעט השחמה.
- להגיש לשולחן את העוף בעודו שלם ולהגיש.
- הילדים מאוד יאהבו את העוף הממולא כשיש בו גם תוספות של אורז ותפוחי אדמה. ארוחה מלאה לצד סלט ירקות. תהנו!!!!!!!!!!!!!!
הרבה אופטימיות!!!!!!!!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון