הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם
כוס אורז בסמטי מבושל כ14 דקות]
4 פרחי כרובית [ כחצי כרובית]
3 קישועים [ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות ]
בצל גדול [ חתוך לקוביות ]
4 שיני שום קלופות ופרוסות
פלפל ירוק חריף [ על פי הטעם לאוהבי החריף חתוך לפרוסות ]
4 כפות תבלין טנדורי [ ניתן לקנות במרכולים]
מלח [ כפית]
פלפל שחור על פי הטעם
פפריקה מתוקה [כף]
שמן לטיגון וצליה
תנור אפיה שחומם ל180 מעלות
אופן ההכנה
במחבת לטגן קלות את פרחי הכרובית הקישועים הבצל והשום במעט שמן לטיגון עד הזהבה קלה
להוסיף את האורז והפלפל הירוק ולערבב קלות .[ ואת המלח והפלפל השחור ]
לערבב את אבקת הטנדורי [ כף וחצי ] עם כף שמן ו2 כפות מים .
להוסיף את תערובת הטנדורי למחבת להרתיח את הנוזלים כ 3 דקות להוריד מהאש ולצנן מעט.
לנקות את העוף ולמלות את ביטנו בתערובת המוכנה .אחרי המילוי לסגול את אחורי העוף בעזרת 2 קיסמי שיניים .
את שאר אבקת הטנדורי לערבב עם 2 כפות שמן ופפריקה מתוקה .ולצפות את העוף בתערובת ע"י עיסוי קל .
להכניס את העוף לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45 דקות .לאוהבי החריף ניתן להחליף את הפפריקה המתוקה לפפריקה חריפה .
להגיש חם בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון