הוראות הכנה
מרכיבים
2 עופות טריים בינוניים
4 כפות שמן זית
כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
קמצוץ סוכר
¼ כפית צילי טחון
½ כף כמון
2 ראשי שום שלמות כתומות גבעול
2 פחיות בירה שנשאר בתוכן 1/4 נוזל
6 תפוא"ד על קליפתם רחוצים חרוצים באמצע עם מעט שמן זית מלח גס
רוזמרין עטופים בנייר כסף
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. מערבבים בצלוחית את כל התבלינים עם שמן הזית
2. מורחים את העופות היטב ברוטב פנים וחוץ (משאירים מעט להרטבת העוף על הגריל)
3. דוחפים לבטן העוף ראש שום שלם לכל עוף.
4. שוטפים היטב את פחיות הבירה פותחים את פחיות הבירה שותים 3/4 ממנה מנקבים
בעזרת סכין חדה את דופן הצד בחלקה העליון ב4 חורים ודוחפים אותה לבטן העוף (הפתח
למעלה כדי שלא תישפך) מעמידים ובודקים יציבות
5.מדליקים גריל פחמים עם מכסה ונותנים לגחלים לדלוק עד שהן מפסיקות להוציא להבות.
6.מפזרים את הפחמים לצדדים כך שבאמצע ישאר מקום ללא פחמים(אנו לא מעונינים באש
ישירה)
7.מעמידים את העופת על הרשת כשהם יושבים על פחית הבירה ותפוא"ד סביבים
8.סוגרים מכסה ל45 דקות פותחים ורואים איזה צד נצלה יותר נסובב את העוף בכיוון המתאים בזמן הבדיקה מומלץ למשוך את העוף ברוטב בשנית.
9.סוגרים שוב את המכסה לעוד 45 דקות העוף מוכן לצבע עז יותר ניתן להמשיך צליה עד
שעתיים
10. מורידים בזהירות מהגריל זיכרו פחית הבירה לוהטת והנוזל רותח
*** ניתן לאפות בתנור על תבנית בתחתית התנור ב 180 מעלות למשך שעה וחצי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון