הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
5 בקבוקי בירה לפי טעמכם (אני דווקא אוהב שחורה)
15 פלפלים חריפים
½ כף מלח בישול
½ כף כמון
½ כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף פפריקה (רצוי חריפה)
1 כף אורגנו טרי או 2 כפיות תבלין לפיצה
8 שיני שום קלופות ומחוצות
1 כף שמן תירס
אופן ההכנה
1. מכניסים את העוף, לקערה גדולה מהעוף.
2. קוצצים את הפלפלים החריפים במעבד מזון ומוסיפים לקערה את האורגנו שיני השום והמלח
3. מוסיפים את הבירה מערבבים ומעסים היטב
4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקרר
למחרת:
5. מעבירים את העוף ללא הנוזלים לסיר בישול איטי ומורחים כמון,פלפל שחור,פפריקה
ומעט מלח גס
6. מוציאים מקערת המשרה את כל הפלפלים ושיני השום ומורחים אותם היטב על העוף
מבפנים ומבחוץ
7. מבשלים ,ללא נוזלים, כ 3 שעות בסיר בישול איטי או שעתיים ומחצה על אש הכי קטנה
על הגז
8. לקבלת השחמה קלה ניתן להעביר את העוף לתנור שחומם ל-250°c ל 20 דקות
9. מניחים על צלחת הגשה עם כל הפלפלים ובירה צוננת ליד.
10. מתקשרים ל102 להזמנת מכבי אש
מגיש:
מקור: מקסיכו
שתף את המתכון