הוראות הכנה
מרכיבים
4 מנות ירכי עוף עם העור
תערובת של:פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה, אורגנו, רוזמרין יבש,1 כף סוכר חום,
מלח, פלפל לבן
4-5 יח' בטטה
לרוטב: 2 וחצי כוסות סוכר, צנצנת שימורי דובדבנים,1 כוס יין אדום, 1 כוס חומץ, 1 פלפל
חריף קצוץ, כוסברה קצוצה,1 כף אבקת שום,מעט פלפל שחור, 1 כף אבקת מרק,2 כוסות מים,
1/2 כוס קורנפלור
אופן ההכנה
1. מסדרים את העופות בתבנית, מפזרים עליה את תערובת התבלינים, מלח ופלפל לבן
2. אופים בתנור בחום 170 מעלות ל- 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
3. זורקים את הנוזל מהעוף.
4. להכנת הרוטב: מבשלים כוס מים עם 2 וחצי כוסות סוכר עד לקבלת צבע צהוב (קרמל). להוסיף את רוטב הדובדובנים ללא הפרי לקרמל + כוס יין+חומץ ומבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות. מוסיפים פלפל חריף קצוץ,פלפל שחור, אבקת מרק,ועוד 1/2 כוס מים, מלח ואת הדובדבנים, מבשלים במשך כ- 1/2 שעה על להבה נמוכה. בנפרד ממיסים 2 כפות גדושות קורנפולור בכוס מים ושופכים לתוך הרוטב על להבה גבוהה עד לקבלת סמיכות.
5. מכניסים את העוף לתבנית מוסיפים בטטות חתוכות לרבעים את הרוטב שופכים מעל מכסים בנייר אלומניום ואופים בתנור במשך כ- שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון