הוראות הכנה
מרכיבים
4 חזות עוף גדולים בלי עצמות
1 בצל גדול
50 גרם מרגרינה
2 רימונים - גרגירים
1 כוס יין לבן
3/4 כוס מים
מלח, פלפל
תפוחי אדמה - פרוסות עבות, מבושלות ומטוגנות בתערובת של מרגרינה ושמן.
אופן ההכנה
מנגבים את חזה העוף (כדאי להשאיר עליהם את העור).
קולפים ומקצצים דק 1 בצל גדול.
מחממים 50 גרם מרגרינה בקדירה חסינת אש ומטגנים את חזות העוף במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהם שחומים/זהובים.
מוציאים את חזות העוף מהקדירה ושומרים בצד.
מוסיפים את הבצל הקצוץ לקדירה ומטגנים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהוא הופך שקוף.
מפרידים את הגרגירים של 2 רימונים גדולים.
מוסיפים את הגרגירים לקדירה יחד עם כוס יין לבן ו-3/4 כוס המים.
מחזירים את חזות העוף לקדירה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לידי רתיחה.
מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות עד שחזות העף מתרככים וכמות הנוזלים פוחתת בחצי.
משפרים את התיבול.
מסדרים את חזות העוף בכלי הגשה מחומם ויוצקים עליהם את הרוטב.
מגישים מיד, עם פרוסות עבור של תפוחי אדמה מבושלים (שטוגנו בתערובת של מרגרינה ושמן עד שקיבלו מעטפת פריכה וזהובה.)
מגיש:
מקור: ספרדי
שתף את המתכון