הוראות הכנה
מרכיבים
1 - עוף או 6 עופיונים
למילוי
400 גרם בשר טחון
350 גרם אורז מסונן
1/2 חבילת שמיר
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 בצל גדול
4 כפות שמן
1 קופסא רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
מלח לפי הטעם.
1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
לעוף
1. משמנים היטב את העוף בתערובת שמן מלח פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומעט כמון
למילוי
1. בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
2. מוסיפים האורז תוך עירבוב ומטגנים עוד 5 דקות
3. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כ 2 דקות
4. מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד כ 2 דקות
5. מוסיפים מים עם אבקת העוף עד שיכסו את האורז ועוד כ 2 ס"מ
6. מבשלים כ 12 דקות (חצי מוכן) על אש קטנה ומשהים עם מכסה סגור עוד 5 דקות
7. מערבבים את האורז עם הבשר, מוסיפים את השמיר, פטרוזיליה.
8. מערבבים היטב. וממלאים את העוף / עופיונים סוגרים בעזרת קיסמים
(מומלץ להוסיף 2 כפות צנובר קלוי)
את יתרת המילוי מכניסים לשקית קוקי או לכיס מרדיד אלומיניום עם מעט מים
9. מסדרים על תבנית את העוף או העופיונים ואת שקית הקוקי ניתן להוסיף תפוחי אדמה
ששומנו במעט פפריקה מלח ופלפל שחור עוטפים הכל בנייר אלומיניום
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה ומחצה
11. מסירים את הרדדיד מעל התבנית וממשיכים לאפות עד השחמה
מגיש:
מקור: מסעדת זיתון קהיר
שתף את המתכון