הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף מחולק או 8שוקיים או 4כרעיים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי
2 תפו"א גדולים חתוכים לרוחב בעובי 1 ס"מ
1 בצל סגול חתוך גס
3 שיני שום קצוצות גס
1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך גס
5 עלי מרווה
3 עגבניות קצוצות
חצי כוס זיתים שחורים ללא חרצנים
שמן
כוס וחצי ציר מרק עוף
פלפל שחור,מלח
2 כפיות כורכום
אופן ההכנה
בסיר רחב מטגנים את עוף עד השחמה.מוצאים מהסיר
לסיר עם השמן מכניסים בצל,שום,עלי מרווה והפלפל החריף מאדים 5 דקות.מוסיפים ארטישוק ירושלמי ותפו"א החתוכים ומטגנים 4 דקות.מוסיפים עגבניות קצוצות ומטגנים דקה נוספת.
מחזירים את העוף לסיר ממליחים מפזרים כורכום,פלפל שחור וזיתים.מוסיפים את ציר העוף ,מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון