הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 חתיכות כרעיים מופרדים
1 כוס אורז
2 כוסות מים רותחים
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
1 בצל
1/2 1 כפות כמון
1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
1/2 1 כפות כורכום / קארי
3 כפות מרק עוף
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1) במבחבת שמים קצת שמן מחממים מעט ומוסיפים את הכוס אורז ומשחימים מעט, כשהאורז מושחם קלות מוציאים מן המחבת ומצפים תבנית אפיה.
2) בנתיים לוקחים קערע עמוקה שמים את כל התבלינים יחדיו ומצפים את חלקי העוף בתיבול
3) מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ומטגנים את חלקי העוף בכול הצדדים עד להשחמה.
4) בנתיים שהעוף משחים קוצצים לקוביות את הבצל פורסים לפרוסות בינוניות את הפלפלים וכשהעוף מושחם בכול הצדדים מוציאים את החלקים ומניחים על האורז שבתבנית.
5) במחבת שנשאר בו שמן מוסיפים את הבצל משחימים קלות עד זהוב מוסיפים את הזיתים ופלפלים ומטגנים עוד 3 דקות.
6) מסננים את הירקות מן השמן המיותר ומוזגים על חלקי העוף
7) מרתיחים מים ומוסיפים 2 כוסות מיים רותחים על כל התבשיל
8) מכניסים לתנור על חום בינוני ואופים כשעה עד שכל המים נספגים
מגישים ובתאבון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון