הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
4 חתיכות עוף (חזה או רגל)
1 בצל גדול, מגורר או קצוץ דק
1 כוס מים
1 כוס אגוזים קצוצים דק
5 כפות רסק רימונים
1 כף רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
3-4 חוטי ספרון, מושרים ב-1 כף מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. בסיר, לטגן את נתחי העוף בחצי מהשמן עד השחמה.
להוסיף חצי מהבצל המגורר עד התרככות ואז להוסיף מים ותבלינים.
לבשל על אש קטנה 15 דקות.
2. במחבת, לטגן את הבצל הנותר עד התרככות (2-3 דקות)
להוסיף אגוזים קצוצים לעוד 2-3 דקות (על אש קטנה) ולערבב בתכופות שהאגוזים לא ישרפו.
3. להוסיף למחבת את רסק הרימונים, רסק עגבניות, מיץ לימון וספרון במים ולבשל על אש קטנה 5 דקות.
4. לכסות את העוף ברוטב האגוזים ולוודא שהעוף מכוסה כולו ברוטב. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה 30-35 דקות עד שהעוף מבושל.
להגיש עם אורז פרסי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון