חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף פרסי ברוטב אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף פרסי ברוטב אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
4 חתיכות עוף (חזה או רגל)
1 בצל גדול, מגורר או קצוץ דק
1 כוס מים
1 כוס אגוזים קצוצים דק
5 כפות רסק רימונים
1 כף רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
3-4 חוטי ספרון, מושרים ב-1 כף מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. בסיר, לטגן את נתחי העוף בחצי מהשמן עד השחמה.
להוסיף חצי מהבצל המגורר עד התרככות ואז להוסיף מים ותבלינים.
לבשל על אש קטנה 15 דקות.
2. במחבת, לטגן את הבצל הנותר עד התרככות (2-3 דקות)
להוסיף אגוזים קצוצים לעוד 2-3 דקות (על אש קטנה) ולערבב בתכופות שהאגוזים לא ישרפו.
3. להוסיף למחבת את רסק הרימונים, רסק עגבניות, מיץ לימון וספרון במים ולבשל על אש קטנה 5 דקות.
4. לכסות את העוף ברוטב האגוזים ולוודא שהעוף מכוסה כולו ברוטב. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה 30-35 דקות עד שהעוף מבושל.
להגיש עם אורז פרסי
מגיש: KerenAfik
מקור:
שתף את המתכון