הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם במשקל 3 ק"ג
לרוטב המריחה הקרה:
¼ כוס שמן תירס
כפית טימין יבש
כפית שום כתוש
כפית פלפל שחור גרוס עבה
מלח
1 כפית סוכר חום
לרוטב המריחה החמה:
2 כפות מיונז מדולל במעט מים
1 כף דבש
אפשרות: כפיסי עץ לעישון מעץ תפוחים מושרים שעתיים במים ניתן לרכוש באייס, או רשת סולתם
אופן ההכנה
1. לוקחים גריל פחמים עם מכסה וממלאים כ ¼ מנפח הגריל בפחמים ומדליקים
סוגרים את הגריל ומשאירים את פתחי האוורור פתוחים כדי להגיע לחום מירבי.
2. פותחים עוף שלם מצד הבטן במרכז ומשטחים אותו.
3. מברישים ומעסים את העוף ברוטב למריחה הקרה
4. מסדרים את הפחמים בדפנות הגריל כך שנוצר איזור ללא פחמים במרכז.
5. מניחים את העוף על רשת הגריל במרכז הגריל ולידו קערת מים מחרס למניעת התייבשות
הבשר.
(לאפשרות כנ"ל :פותחים כעבור ½ שעה ומניחים כפיסי עץ רטובים על הפחמים מוסיפים עוד כפיסים כל 20 דקות בערך).
6. פותחים שוב את המכסה לאחר כ 45 דקות ומברישים את העוף עם רוטב הסלט בתוספת
מיונז מדולל ודבש.
צולים כשעתיים סך הכל ומידי פעם מוסיפים עוד רוטב. חותכים ומגישים.
הערות :
מתכונים מאת: BBQ Pit Boys Barbecue ארה"ב.
מגיש:
מקור: BBQ Pit Boys Barbecue
שתף את המתכון