חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף שלם בדבש מעושן על גריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בדבש מעושן על גריל
עוף שלם בדבש מעושן על גריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף בדבש מעושן על גריל
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם במשקל 3 ק"ג
לרוטב המריחה הקרה:
¼ כוס שמן תירס
כפית טימין יבש
כפית שום כתוש
כפית פלפל שחור גרוס עבה
מלח
1 כפית סוכר חום
לרוטב המריחה החמה:
2 כפות מיונז מדולל במעט מים
1 כף דבש
אפשרות: כפיסי עץ לעישון מעץ תפוחים מושרים שעתיים במים ניתן לרכוש באייס, או רשת סולתם
אופן ההכנה
1. לוקחים גריל פחמים עם מכסה וממלאים כ ¼ מנפח הגריל בפחמים ומדליקים
סוגרים את הגריל ומשאירים את פתחי האוורור פתוחים כדי להגיע לחום מירבי.
2. פותחים עוף שלם מצד הבטן במרכז ומשטחים אותו.
3. מברישים ומעסים את העוף ברוטב למריחה הקרה
4. מסדרים את הפחמים בדפנות הגריל כך שנוצר איזור ללא פחמים במרכז.
5. מניחים את העוף על רשת הגריל במרכז הגריל ולידו קערת מים מחרס למניעת התייבשות
הבשר.
(לאפשרות כנ"ל :פותחים כעבור ½ שעה ומניחים כפיסי עץ רטובים על הפחמים מוסיפים עוד כפיסים כל 20 דקות בערך).
6. פותחים שוב את המכסה לאחר כ 45 דקות ומברישים את העוף עם רוטב הסלט בתוספת
מיונז מדולל ודבש.
צולים כשעתיים סך הכל ומידי פעם מוסיפים עוד רוטב. חותכים ומגישים.
הערות :
מתכונים מאת: BBQ Pit Boys Barbecue ארה"ב.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: BBQ Pit Boys Barbecue
שתף את המתכון