הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעי עוף מופרדים
1 בצל
שמן
להשרייה: 2 בצלים
3-4 לימונים גדולים
½ כוס שמן זית
מלח גס
לרוטב: 1 תפוח אדמה צלוי בנייר כסף על האש
1 ראש שום טרי קלוף וכתוש
2 לימונים גדולים
½-¾ כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
שוטפים את חלקי העוף, מניחים בקערה וממליחים. פורסים את הבצל ומוסיפים. סוחטים מיץ מהלימונים ומוסיפים, יחד עם קליפות הלימון. מכסים בשמן הזית, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר כשלושה ימים (עד שהעופות חצי כבושים).
מנגבים היטב את העופות. כאשר הגחלים מאפירות ולוחשות מסדרים בצד אחד של המנגל שיכבה אחידה של גחלים, לצלייה בחום נמוך, ובצד השני ערימה של גחלים, לצלייה בחום גבוה. מניחים את הרשת בחזרה.משפשפים את הרשת היטב בחצי בצל עם שמן. מניחים את העופות על הרשתבאזור של הגחלים בחום הנמוך במשך 20 דקות עד חצי שעה. כל חמש דקות הופכים צד עד שהנתחים מזהיבים.
מעבירים את נתחי העוף לחלק המנגל עם החום הגבוה וצולים היטב עד להשחמה נאה של הנתחים מכל הצדדים. מקפידים להפוך אותם לעיתים קרובות מצד לצד שלא יישרפו.
להכנת הרוטב: כותשים את השום עם תפוחי האדמה במעבד מזון ביחד עם חצי כפית מלח. מוסיפים את מיץ הלימון ולאחר מכן את השמן בהדרגה, תוך כדי עיבוד, לקבלת מרקם דליל הדומה למיונז.
מגישים את העופות הצלויים חמים בלוויית הרוטב ליד.
מגיש:
מקור: עיתון מעריב צילום baronm10
שתף את המתכון