הוראות הכנה
מרכיבים
6 עלי גפן טריים או משומרים
6 עופיונים
6 בצלצלים קלופים שלמים
6 שיפודי עץ מושרים במים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף מרג'ורן/בהרט
מלח
פלפל טחון טרי
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. עלי גפן טריים - להשרות במים רותחים לדקה, להוציא ולשטוף במים קרים.
עלי גפן משומרים - לשטוף במים פושרים.
2. מחממים מראש תנור לחום 175 מעלות. ממלאים כל עופיון בבצל ועוטפים בעלה גפן. מחזקים עלי גפן לעופיון עם שיפוד עץ.
3. שמים עופיונים בתבנית ומפזרים קליפת לימון מגוררת, תבלינים, מלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית.
4. אופים 30-40 דקות עד השחמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון