חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עינוגי פסיפלורה - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח מדהימה על אף מורכבותה קלה מאוד להכנה ושווה כל רגע
עינוגי פסיפלורה - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח מדהימה על אף מורכבותה קלה מאוד להכנה ושווה כל רגע
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק תחתית:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס אבקת סוכר
קורט מלח
¾ כוס קמח
מלית פסיפלורה:
3 ביצים שלמות
2/3 כוס אבקת סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
¼ כוס מיץ פסיפלורה מסונן
1/3 כוס קמח רגיל
½ כפית אבקת אפיה
סירופ פסיפלורה:
1/3 כוס תוכן פסיפלורות, כולל הגרעינים
1/3 כוס סוכר
3 כפות מים
קצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר (לא הכרחי)
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
1. מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.
2. מוספים את המלח ואת הקמח ומערבבים בכף לבצק רך ודביק.
3. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים ולשים כל חלק בשקע של תבנית סיליקון עם שקעים
(עגולים ישרים ללא דוגמא). בקצות האצבעות, לשטח את הבצק על כל תחתית השקע שבו
הוא נתון ולשמור במקרר כ-10-15 דקות.
4. לחמם תנור לחום בינוני 175°.
5.להניח את תבניות הסיליקון על תבנית תנור שטוחה ולאפות את התחתיות כ-5-7 דקות עד
שיזהיבו קלות.
מלית הפסיפלורה:
1.להקציף את הביצים עם אבקת הסוכר לתערובת תפוחה בהירה ואוורירית. להוסיף את קליפת
התפוז ואת מיץ הפסיפלורה ולערבב בעדינות.
2.מנפים ביחד את הקמח ואת אבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת הביצים, ולערבב בתנועות
קיפול.
3.מוציאים את התחתיות החצי אפויות מהתנור ולמזוג במצקת על כל תחתית מלית פסיפלורה כך
שיתמלא כל השקע.
4.מחזירים את התבנית לתנור ולהמשיך לאפות כ-12-15 דקות, עד שהמלית משחימה מעט.
5.להוציא מהתנור ולצנן.
להכין את סירופ הפסיפלורה:
1.שמים בסיר קטן את תוכן הפסיפלורות, אבקת הסוכר והמים ומבשלים על אש נמוכה עד
שהסוכר ימס. ממשיכים לבשל עוד כ-5-7 דקות עד שהסירופ מצטמצם ומסמיך מעט.
2.מצננים לחם החדר
הרכבת המנה:
1.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
2.מוסיפים כף ליקר פסיפלורה (לא הכרחי) ולערבב.
3.מעבירם את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר כוכבי רחב.
4.מפרידים בעדינות בסכין את השוליים של העוגות בתבניות השקעים ולהוציא אותן אל צלחות הגשה.
5.לעטר כל עיגול בזילוף ספיראלי נדיב של קצפת, לטפטף מעליה כף מסירופ הפסיפלורה,
ולהגיש.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: סמדר
שתף את המתכון