עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות brזהו מתכון טורקי, בנוסח שונה במקצת לעלי גפן ממולאים. בדרך כלל brממלאים באורז, וכאן המילוי הוא בבורגול. אפשר למלא באורז בדיוק brבאותואופן, אבל אז יש לבשל יותר זמן, ורצוי להתפיח את האורז זמן brארוךיותר לא לבשל אותו קודם. אם קטפתם עלי גפן בתחילת brהעונה והקפאתם יופי. חולטים מעט, ממש בזריזות, ומשתמשים. brאםיש לכם משומרים, שיטפו אותם )או השרו בקערה( והשתמשו ללא brחליטה. br
|
|
|
עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ועגבניות brזהו מתכון טורקי, בנוסח שונה במקצת לעלי גפן ממולאים. בדרך כלל brממלאים באורז, וכאן המילוי הוא בבורגול. אפשר למלא באורז בדיוק brבאותואופן, אבל אז יש לבשל יותר זמן, ורצוי להתפיח את האורז זמן brארוךיותר לא לבשל אותו קודם. אם קטפתם עלי גפן בתחילת brהעונה והקפאתם יופי. חולטים מעט, ממש בזריזות, ומשתמשים. brאםיש לכם משומרים, שיטפו אותם )או השרו בקערה( והשתמשו ללא brחליטה. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
עלי גפן משומרים )אם ישארו לכם שימרו בנוזלים שלהם,
במקרר(
1 1/2 כוסות בורגול
1 כפית בהרט או תערובת שווה של פלפל אנגלי וקינמון טחונים, עם מעט
סומק ומוסקט.
לרוטב הבישול:
1 כף קמח
1 ביצה
1 כפית סוכר
1 ליטר יוגורט
)חצי מתערובת הבהרט(
לרוטב עגבניות:
3 בצלים
2 עגבניות
שמן לטיגון
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מניחים את הבורגול בהרבה מים במשך כחצי שעה, להתפחה. אפשר שהמים
יהיו חמים במקצת. בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט: בסיר, מערבבים
את מרכיבי הרוטב עם כוס מים. מבשלים על אש בינונית במשך כ- 20
דקות.אם הרוטב מתעבה מדי, אפשר להוסיף מים. שומרים במקום חמים.
מסננים את הבורגול וסוחטים אותו. מוסיפים לו חצי כפית מתערובת
הבהרט ומערבבים היטב. מניחים מעט בורגול על כל אחד מעלי הגפן,
מגלגלים ומקפלים ליצירת מעין סיגר. (להקפיד שהנימים של העלה יצאו לכיוון
הפנימי כלומר בעת המילוי לכיוונכם.
מניחים את הסיגרים בסיר, צמודים ככל האפשר, ובלא יותר מאשר שלוש
קומות.מניחים צלחת או משקולת מכסים במים ומבשלים על אש לא גבוהה עד שהעלים מתרככים, בסיר מכוסה חלקית.
יוצקים את רוטב הבישול לסיר של עלי הגפן ומבשלים עוד 10 דקות
לערך.בינתיים, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שמזהיב.
מכינים את רוטב העגבניות: מרסקים את העגבניות, מוסיפים את
העגבניותלבצל, ומטגנים יחד, בתוספת מלח ופלפל, דקה או שתיים.
מגישים את עלי הגפן ברוטב, ויוצקים מעליהם כף של רוטב עגבניות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון