הוראות הכנה
מרכיבים
- 60 עלי גפן
- 2 עגבניות פרוסות לרוחב
- 2 לימונים פרוסים לרוחב בקליפה
- בקבוק יין אדום מתוק
למילוי:
- 250 ג"ר בשר טחון
- 250 ג"ר אורז שטוף (לא מבושל)
- 100 ג"ר צימוקים או משמשים מיובשים קצוצים
- חופן עלי נענע קצוצים
- אגוז מוסקט, קינמון, הל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- מרפדים סיר רחב בעלי גפן.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
- פורסים את עלי הגפן על משטח כשהחלק המחוספס כלפי מעלה.
- מניחים בקצה של כל עלה כפית מלאה מהמילוי.
- מקפלים את הצדדים ומגלגלים במהודק. (כמו סיגר).
- מניחים את כל הממלואים בסיר צמודים זה לזה.
- בסיום סידור כל הממולאים מכסים מעל את פרוסות העגבניה והלימון.
- מעל יוצקים את היין האדום.
- מביאים לרתיחה וממניכים את האש.
- מבשלים בערך שעה עם סיר מכוסה עד לאידוי חצי מכמות היין שמצטמצם.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן וסלט ירקות ערבי.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אימא
שתף את המתכון