חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן ממולאים בבשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן למילוי קוטפים בעונה. מחוץ לעונה קונים עלי גפן משומרים, ויש לשטוף היטב לפני המילוי. br אני קוטפת משיח הגפן שלי בקיץ ומשמרת אותם עד לשימוש. br באותו מילוי של עלי הגפן ניתן גם למלא שזיפים מגולענים למי שאוהב ולהניח באותו סיר brבישול של עלי הגפן. br
עלי גפן ממולאים בבשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן למילוי קוטפים בעונה. מחוץ לעונה קונים עלי גפן משומרים, ויש לשטוף היטב לפני המילוי. br אני קוטפת משיח הגפן שלי בקיץ ומשמרת אותם עד לשימוש. br באותו מילוי של עלי הגפן ניתן גם למלא שזיפים מגולענים למי שאוהב ולהניח באותו סיר brבישול של עלי הגפן. br
הוראות הכנה
מרכיבים
- 60 עלי גפן
- 2 עגבניות פרוסות לרוחב
- 2 לימונים פרוסים לרוחב בקליפה
- בקבוק יין אדום מתוק
למילוי:
- 250 ג"ר בשר טחון
- 250 ג"ר אורז שטוף (לא מבושל)
- 100 ג"ר צימוקים או משמשים מיובשים קצוצים
- חופן עלי נענע קצוצים
- אגוז מוסקט, קינמון, הל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- מרפדים סיר רחב בעלי גפן.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
- פורסים את עלי הגפן על משטח כשהחלק המחוספס כלפי מעלה.
- מניחים בקצה של כל עלה כפית מלאה מהמילוי.
- מקפלים את הצדדים ומגלגלים במהודק. (כמו סיגר).
- מניחים את כל הממלואים בסיר צמודים זה לזה.
- בסיום סידור כל הממולאים מכסים מעל את פרוסות העגבניה והלימון.
- מעל יוצקים את היין האדום.
- מביאים לרתיחה וממניכים את האש.
- מבשלים בערך שעה עם סיר מכוסה עד לאידוי חצי מכמות היין שמצטמצם.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן וסלט ירקות ערבי.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אימא
שתף את המתכון