הוראות הכנה
מרכיבים
30-40 עלי גפן משומרים
למילוי:
1 כוס אורז עגול
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
פלח ופלפל
1 כף שמן זית
לריפוד הסיר / בישול
5-10 עלי גפן לפי גודל הסיר
עגבניה פרוסה
מיץ מ-4 לימוהים
שמן זית
מים
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
1. מבשלים את האורז חצי בישול עם כוס וחצי מים רותחים (10 דקות בסיר דק, 5 בסיר עבה.
2. מניחים את האורז בצד להתקרר שיהיה קל לעבוד איתו.
3. מערבבים את התבלינים הקצוצים עם כף שמן זית ומלח ופלפל עם האורז.
למילוי העלים:
1. שוטפים את עלי הגפן היטב בזהירות. עדיף אחד אחד. וחותחים את הגבעול.
2. מניחים עלה על משטח עבודה. צרים חופן מילוי (כמות של כף אחת) לכדור מאורך ומניחים כשליש מקצה העלה (איפה שהיה הגבעול).
3. מגלגלים את העלה כך שהוא עוטף את מילוי ומקפלים את הצדדים פנימה. יש להקפיד לא לדחוס את העלים יותר מידי מאחר והאורז עוד יתפח במהלך הבישולץ
4. מכינים 30-40 עלים ממולאים.
בישול:
1. מרפדים את תחתית הסיר בעלי גפן ומעליהם פרוסות עגבניה.
2. מסדרים את עלי הגפן הממולאים במעגלים בתוך הסיר.
3. מכסים במיץ הלימונים, שמן זית ומים עד אמצע גובה העלה העליון.
4. מביאים לרתיחה קלה ומכסים. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון