הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים למילוי 50 עלים:
3/4 כוס אורז (אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, או עוף. ואז להוריד מעט מהאורז)
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון 1 גדול
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ראש שום כתוש
1/2חבילת שמיר קצוץ.
מלח, כמון טחון.קימל טחון, פלפל שחור גרוס טרי.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.
פיתחו עלה ושטחו אותו. שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח, את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע (אם יש גם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון