הוראות הכנה
מרכיבים
כרוב עגול ושלם (לא גדול מדי) או עלי גפן
למילוי:
1 כוס אורז
1 בצל בינוני מגורד דק
עלי סלרי קצוצים דק
עלי כוסברה קצוצים דק
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
3 שיני שום
3-4 כפות שמן לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון גדול
1.5 או 2 כוסות מים רותים
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את כל הכרוב וממלאים אותו במים ומלח
מביאים לידי הרתחה, ולאחר כדקה מכבים את האש ומכסים את הסיר.
ממתינים שהמים יתקררו קצת (באופן שיהיה אפשר לגעת בהם)
בינתיים... מכינים ומערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
מפרידים את עלי הכרוב בעדינות כדי שלא יקרע
ואז... יש שתי אפשרויות:
האחד - כשיש עלי כרוב קטנים יחסית, או מי שרוצה, יכול להשתמש בכל העלה, ואת החלק העבה יותר פשוט למעוך בעדינות
השני - להסיר את הציר העבה שבעלה, ובכך ליצור שני עלים נפרדים
ממלאים את עלי הכרוב או הגפן במלית אורז (לא מנופח מדי) ומגלגלים היטב. מניחים בצד.
בסיר רחב ונמוך מטגנים קלות 3 שיני שום קצוצות בשמן (לא להפחית בשמן)
מסירים מהאש ומניחים בתוך הסיר את העלים המגולגלים אחד ליד השני. לאחר שסיימנו שכבה ראשונה, להניח את השכבה השנייה.
מתבלים מלמעלה במלח ובפלפל
לוקחים צלחת שאינה מכסה את כל פתח הסיר, אך יכולה לכסות את רובו, ומניחים הפוך מעל כל הממולאים.
שופכים לצדדים את מיץ הלימון והמים (אפשר לטעום ולוודא שהחמיצות מתאימה, ולהוסיף עוד מיץ לימון)
מניחים על אש בינונית ומרתיחים.
לאחר הרתחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
והחלק הכי קשה -
לאחר סיום הבישול, משאירים את הסיר כ-10 דקות 'לנוח' ולספוג טעמים.
ורק אז אפשר לאכול...
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון