הוראות הכנה
מרכיבים
700 - 600 גרם תפוחי אדמה קטנים
5 כפות שמן חמניות
1 כפית זרעי כמון שלמים
1 כפית זרעי קצח
11/2 כוסות עלי מנגולד או תרד קצוצים גס
1/4 כפית פלפל אדום חריף או פפריקה
1/2כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית גרם מסלה או אבקת קרי (לא הכרחי)
פלחי לימון
אופן ההכנה
מקרצפים את תפו"א, ומבשלים אותם במעט מים בקליפתם, עד שהם רכים אך לא רכים מדי.
מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בלי לקלף.
בסיר בינוני או במחבת עם מכסה, מחממים שמן או שמן וחמאה ביחד, ומטגנים את תפוחי האדמה עד שמתחילים להזהיב. מוצאים עם כף מחוררת, ושמים בצד. מוסיפים את זרעי הכמון והקצח, ומטגנים בעירבוב כדקה אחת. מוסיפים את המנגולד או התרד, פפריקה, כורכום ומעט מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית- קטנה כ- 8 דקות.
מוסיפים תפוחי אדמה, מלח וגרם מסלה, מחממים, ומגישים עם פלחי לימון.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון