הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה של עלי מנגולד שטוף היטב
חצי קילו בשר בקר או כבש טחון (אפשר לערבב 2 הבשרים)
2 פלפל אדום או גמבה נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
2 בצל פרוס לפרוסות דקות
תבלינים: אבקת בהרט, פלפל שחור, צלי גרוס(רק למי שאוהב חריף) מלח זרעי כוסברה טחון
כל הטבלינים לפי הטעם האישי (קצת מכל אחד)
3 כפות שמן זית
1 לימון גדול
אופן ההכנה
עלי המנגולד: להפריד בין העלים הירוקים לחלק הלבן, לחתוך את העלים הירוקים לרצועות גסות
את החלק הלבן לחתוך לפרוסות דקות ביותר.
לחמם את השמן בווק או מחבת גדולה
להניח את המנגולד החלק הלבן במחבת ולטגן קלות להוסיף את הבצל להמשיך לבחוש ולהקפיץ
את הירקות במחבת להוסיף את הגמבה .
להוסיף את המנגולד החלק הירוק ולהמשיך להקפיץ את כל הירקות לאחר כ-5 דקות להוסיף
את הבשר הטחון לפורר אותו בתוך המחבת עם כף עץ
לחתוך את הלימון עם הקליפה לחצי ולפרוס לפרוסות דקות להוסיף למחבת ולהמשיך לערבב
להוסיף את כל שאר התבלינים לפי הטעם האישי
לכסות את המחבת במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות
לבדוק מדי פעם שיש מספיק נוזלים במידת הצורך להוסיף מיץ לימון עם קצת מים
לערבב מידי פעם שלא ידבק למחבת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון