הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 '"ג עלי סלק (מנגולד)
1 כוס אורז מבושל (1/2 כוס אורז לא מבושל)
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
1 כף מלאה רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט סוכר
אופן ההכנה
לרחוץ את עלי הסלק ולהסיר את הגבעולים. לפזר עליהם מעט מלח ולהשרות דקה במים רותחים. להוציא את העלים בזהירות שלא יקרעו.
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף לאורז המבושל עם מחצית כמות השמן בו טיגנת את הבצל.
להוסיף את הפטרוזיליה, המלח והפלפל ולערבב היטב.
להניח את העלים על משטח עבודה כשהצד המבריק של העלה כלפי מטה.
לשים כפית מלאה מלית אורז במרכז העלה, לקפל לריבוע ולהניח צפוף בכלי פיירקס.
לערבב את רסק העגבניות עם המים, המלח והפלפל, קורט סוכר ושארית שמן הטיגון ולצקת עלי עלי הסלק.
לאפות בתנור בחום בינוני כ-30 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון